Nu är det äntligen klart! Anton ”Tynne” Tynong är vinröd!

  • 11 jan 2023

Den evigt unga Tynne som blir 34 år iår bor sedan en tid tillbaka i Finspång. Han ansluter närmast från Ärla IF och förstärker en redan bred och stark trupp.

Läs mer genom att klicka på rubriken

Till att börja med, välkommen!

  • Framförallt, grattis till er! Årets stora bomb i silly season!

Alla vet ju att du flyttade till Norrköping för 10-12 år sedan just för att kunna byta till OK Denseln. Du har väntat på det rätta tillfället?

  • Det var nog t.o.m. 14 år sedan. Denseln var så klart högt upp på önskelistan redan från början, men jag behövde leka av mig lite med kompisgänget i Ärla först. Nu känner jag att det är dags att satsa ordentligt igen och det ryktas om att den vinröda tröjan alltid har vinden i ryggen.

Vad lockade dig till Denseln?

  • Janne Berggren har lockat mig i 13 år, världshistoriens längsta värvningsprojekt. Det var dags att ge honom den, annars hade han aldrig fått ro i själen. Sen är det ju en trevlig och familjär klubb, har alltid haft ett gott bemötande vid Mårn och har flera bekanta i klubben. Är bosatt i Finspång nu och ville åt närheten till klubbträningar och gemenskap. Jag är såklart taggad på att få springa stafetter i ett bra lag också. Ett både lovande och rutinerat lag vilket är en livsfarlig kombo.

Som 20-åring sprang du junior-VM och tog medalj på nordiska mästerskapen. Du vann även en juniorcupsdeltävling som avgjordes i Finspång det året (i en juniorklass som kan ha varit en av de tuffaste som skådats i Sverige). Har drömmen alltid varit att flytta till Fimpen sen dess?

  • Ja, Fimpen kändes självklart. Det är ju Sveriges finaste stad... mellan Norrköping och Askersund i alla fall. Jag har aldrig haft en så go känsla i en stad förut, antagligen tack vare minnena från 2009. I mitt huvud är jag oslagbar här och det kan ingen ta ifrån mig.)

Vad är du för typ av orienterare? Vilka är dina främsta egenskaper?

  • Nu skulle man nog klassa mig som ”avdankad”, men tidigare har jag varit en ”periodare” i världsklass, bara Denselns egen Erik Andersson som haft en bättre "periodar-koefficient" tror jag. Vad gäller lite mer nyttiga egenskaper så är jag väl främst en stabil tekniker, hyfsad taktiker och tål sjukliga mängder träning. Magkänslan och blicken är nog mina starkaste vapen ute på banan.)

Hur går träningen och hur är statusen på formen?

  • Formen är usel men den har varit värre så jag är positiv! Det var länge sedan jag tränade ordentligt, men med lite körning nu fram till 10-mila så platsar jag säkerligen i något lag i alla fall. Har också ett långsiktigt mål att vara som bäst när jag är 40, realist har jag sällan kallats.

Det kommer krävas en del jobb av ungtupparna för att ta en plats i laget i år va? Vilken sträcka måste dom peta dig ifrån på 10-Mila för att kunna ta sig in i laget?

  • Ja, men jobbet som ska till är nog mest mentalt och tekniskt för dem, hoppas de förstår det. De måste nog visa att de kan springa en bana helt utan misstag på beställning. Och tvärtom behöver jag väl visa att de inte springer cirklar runt mig. Jag är nog aktuell på alla sträckor, tror även August och Algirdas får passa sig.)

Avslutningsvis, vad ser du mest fram emot under ditt premiärår i denselndräkten 2023?

  • Rent sportsligt hoppas jag främst på att kunna bidra till lagkänslan och andras utveckling! Annars ser jag mycket fram emot Nils på långa natten, Erik Anderssons comeback, nybörjarkampen mellan Emma och min sambo Pia, nattmys i Tolskepp, soppaträning, slå Vångell på KM, ljuga i bastun… ja, listan är lång. Får jag uppleva en av dessa grejer blir det ett svinbra år!

Vi välkomnar Tynne till Skärblackatraktens stolthet och ser med spänning fram emot att se dig i vinrött under året.