2010-2000

2010
SAKNAS

2009
SAKNAS

2008
SAKNAS

2007
Denseln drog ett tungt lass arrangörsmässigt med flera huvudfunktionärsuppgifter och ett 100-tal medlemmar som förlade sin ”semestervecka” vid O-ringen i Mjölby.

Klubbanläggningen vid Mårn har fått ett lyft med att ny panna installerats och värmesystemet bytts ut. En tillbyggnad till omklädningsrummet har påbörjats och den ska användas i huvud- sak som en mindre styrke-idrottshall.

Skidsäsongen var nog den sämsta på många år. Elljusspåret var inte åkbart någon gång under året och endast 4 deltagare, 2 i Vasaloppet, 1 på Öppet spår och 1 på Halvvasan.

Månadsbladet distribuerades till våra medlemmar för första året även via e-mail.

Ida Lindkvist segrade i Götalands-Mästerskapet och Skol-SM. I nollgradigt väder och snöblandat regn genomförde vi Vårtävlingen och testade inför O-Ringen kartor tryckta på Pretexpapper som kan användas utan skyddande plast- fickor.

Vi deltog med 2 10-mannalag i Kraftloppet i Finspång. Medaljskörden vid OL-DM 15 Guld samt 1 Marathonbrons.

2006
Detta år blir herrlaget 20:e lag på 10-mila samt 11:e lag på Jukola. Damerna börjar också kunna konkurrera i toppen på de stora stafetterna. På Jukola visar de klass och ligger länge med runt de 20 bästa. Damien springer EM i Estland och slutar 4:a på medeldistansen. I stafetten får han ännu en silvermedalj till samlingen. Oringen går i Hälsingland och här tar OK Denseln 2 totalsegrar. Björn Karlsson i H35 och Anneli Berggren i D45. Ida Lindkvist vinner Götalandsmästerskapen i D15, och på Junior SM under hösten visar hon att hon har någor stort på gång genom att bli 4.a i D18. Erik Andersson visar under SM veckan än en gång att han tillhör Sveriges absoluta topp när han tar en bronsmedalj på medeldistansen. I USM tävlingarna placerar sig Johan Lindberg som 2:a på indeviduella i H16 och tillsammans med Ida vinner de stafetten. Henrik Berggren slår sig in på en fjärde plats i samma klass som Johan.

Årets vårtävling fick ställas in på grund av snöproblem, men de skidintresserade gillade läget och hade möjlighet att utnyttja elljusspåret och en 7,5 km slinga från slutet av januari till 23 mars. Detta visade sig också under Vasaloppsveckan då 12 skidåkare från klubben deltog i Vasaloppet, 3 i Öppet spår och 10 st i resp. Tjejvasan och Kortvasan.

I samband med Stjärnorpssprinten vid Äskemålen anordnades även distriktsmatchen med ca 600 deltagare och dagen efter i ösregn distriktskavlen med ca 200 deltagare. I Stockholms Minimara fick August Mollén löpa in på Stockholms Stadion som segrare och även i Lilla Lidingöloppet blev det en förstaplats bland 7-åringar. 2 kartprojekt blev under året klara nämligen Ampen och Äskemålen. 51 DM-medaljer erövrades under året fördelat på 20 Guld, 17 Silver och 13 Brons i

2005
Erik Andersson och vårt nyförvärv Johanna Lindberg blir uttagna till NOM och får där representera det svenska landslaget. Johanna blir senare under året uttagen till JVM och har där en 9:e plats på långdistansen som bästa resultat. Vid sprint-SM tar Mattias Ericsson och Johanna Lindberg varsin fin 5:e plats.

Klubben tar hela fyra totalsegrar under O-ringen i Skillingaryd, Småland. Det är den unga Ida Lindkvist som vinner D14, veteranen Anneli Berggren i D40 samt makarna Nina och Stefan Karlsson i D21 kort och H21 kort. Vid VM i Japan tar Damien silver i stafetten tillsammans med sina kamrater i Frankrike. Senare under hösten tar den lille fransmannen och klämmer dit hela den svenska eliten och tar SM-guld på medeldistansen i dalarna! På samma distans är Erik A 4:a, endast 5 sekunder från en 3:e plats. Johanna Lindberg gör även en fin insatts och slutar 5:a. Som avslutning på säsongen vinner vi novembersprinten och inkasserar 10 000 fina kronor till klubben.

Torpet vid Denseln (skyttepaviljongen) brinner ner under sommaren troligen ett blixtnedslag. Någon nybyggnad är ej aktuellt utan försäkringspengarna läggs på tillbyggnad vid Mårn. Skol-DM i maj och en 3-etappers (1 sprint-2 korta) i juli var årets arrangemang Erik Ivarsson Sandberg tar guld vid GM för H 18. I stafettsammanhang har klubbens H 21 dominerat med dubbelseger på Östgöta- kavlen, alla pallplatserna på DM-stafetten och som avslutning på säsongen ………

Även D 21-och H 20-laget segrade i DM-kavlen.

Rekordregn av DM-medaljer 55 st fördelade på 24 Guld, 18 Silver och 10 Brons för orienterarna och 1 Silver och 2 Brons i friidrott och slår därmed 2003 års resultat.

Anders lämnar Ordförandeklubban vidare till Janne Berggren.

2004
På Jukola i Finland kommer herrlaget på 16:e plats, klubbens bästa resultat någonsin på denna stafett. Herrarna gjorde även en riktigt fin insatts på SM-kavlen och slutade 2:a efter Södertälje-Nyvarn. I laget ingick Anders Kleist, Stefan Karlsson, Damien Renard och Erik Andersson. Höstens stafett, smålanskavlen blir också ett fall framåt i klubbens stafettsamanhang. En 6:e plats i konkurrens mot flera av världens bästa lag. Vi visar nu att vi på allvar kan konkurera med de stora klubbarna i de stora stafetterna. Erik Andersson springer VM-tester och vinner Långdistans före hela den svenska eliten. Trotts detta blir han inte uttagen till VM senare under året. Anders Kleist springer in som 5:e man på natt-SM i H21 och Mattias Ericsson som 6:a i H20.

Tillsammans med Matteus SI arrangerade vi en tidig vårtävling i Vrinneviskogen med ca 500 startande och Stjärnorpssprinten på hösten med ca 600 startande. Erik Ivarsson Sandberg blir klubbens DM-kung genom att vinna alla individuella titlar i H18 och dessutom ingick i det segrande H 20-laget 15 Guld,10 Silver och 15 Brons för orienterarna och 1 Silver på 5000 m.

2003
Damien Renard och Nicola Girsch springer sitt första VM, klubbens första senior-VM löpare genom tiderna. Damien slutar 18 på sprint och 30 på medel, Nicola 45 på medel.

9 denslare åker till Frankrike och La Caylar på träningsläger där Damien och Nicola svarar för värdskapet. Årets 10-mila slutade med en 19:e plats och på Jukola en 20:e plats den hitills bästa placeringen. 57 löpare är anmälda till O-Ringen i Uddevalla. Charlotte Lindkvist vinner Veteran VM i D 35 och våra ungdomar segrar i Ekorren Cup. Vi arrangerar Kavle-DM med TC vid Hundekulla. Vi slår 1996 rekord i medaljer med 17 OL-guld, 15 Silver, 13 Brons samt 1 Silver och 1 Brons i friidrott.

2002
Detta år kom att bli ett stort år för Klubbens elitkillar. Under 10-mila dygnet gjorde alla 10 killar storartade insatser och ett slutresultat som 15:e lag var självklart väldigt imponerande. Ungdomarna visade sig också starka under 10-mila där det i år blev en 2:a plats efter en spurtstrid mot Alfta-Ösa OK. Under sommaren blev Erik Andersson uttagen till junior-VM och där visade han sin klass genom att ta guld på kortdistansen och fullföljde sedan VM-veckan med brons i stafetten och 4 på klassiska. Damien Renard vinner en sprintdeltävling i världscupen i tjeckiska Brno.

Charlotte Lindkvist Götalands-Mästare i D 21. En vecka i juli deltog 30-talet medlemmar i sommarläger i Gamleby som avslutades med deltagande i Tjusts 2-dagars. Orienterarnas DM-facit blev 13 Guld, 10 Silver och 18 Brons och friidrotten bidrog med 1 Silver och 1 Brons.

Jonny avgår som ordförande och Anders Lilja tar vid som ny.

2001
Detta år kom klubbens ungdomar att ta vår första 10-mila seger genom tiderna. Thomas Lilja, Märta Mollén, Mattias Ericsson och Albert Mollén stod för bedriften, en solig dag utanför Strängnäs. Erik Andersson tar detta år SM-guld på Långdistansen i skogarna kring Vingåker. På hösten tar han även SM guld på klassisk distans.

Tillsammans med Finspångs AIK, Hällestad OK och Regna IF arrangerade vi Östgöta 3-dagars med över 1500 startande per dag. Dags för revidering av Veteklint södra. Våra D-21 damer lyckades vid DM-tävlingarna med bedriften att ta 11 av 12 möjliga medaljer. Den missade medaljen blev i kavlen där vi endast hade 2 lag med. Har någon klubb varit i närheten av ett sådant resultat eller kommer det att slås?

Medaljregnet under året blev imponerande med

VM juniorer 1 Brons
Nordiska Mästerskapet 1 Brons
SM 2 Guld, 1 Brons
GM 2 Guld
DM 15 Guld 11 Silver 9 Brons60+ en verksamhet för klubbens äldre medlemmar startar upp med torsdagsträffar på förmiddagen under enklare förhållanden, med promenad, orienteringsbana eller bara komma för att basta eller fika. Vid årsmötet hade vi lyckats få besök av Årets Svensk, Sten Axelsson från Västerås som berättade om sina upplevelser som polis i Västerås och kampen mot de brotts- liga MC-klubbarna i länet. Sten tävlade som pojkklassare för oss tillsammans med tvillingbrorsan Kjell innan familjen flyttade till Olshammar och friidrotten tog överhand. Vårsäsongen förlängdes med att 40-talet denslare deltog i tävlingsresa till Blekinge och i maj med en 4 dagars tävlingsresa till Hälsingland och Järvsö.

Vår skallgångskedja larmades strax före 21.00, veckan före jul, för att söka efter en 87-årig dam som avvikit från Vickelbygården. Efter c:a 15 min. var de första i kedjan på plats och på mindre än en timme var 45-tal medlemmar på plats. 7-8 minusgrader, blåst och snöfall var de yttre förutsättningarna. Vid 23-tiden hade vi en återsamling för en lägesgenomgång och fika. Vi skulle göra ytterligare en sökning i villaområdet mellan Sågvägen och Prästgården för att kolla mer inne på tomterna. Strax efter 00.30 återfanns damen i ett litet skogsområde i närheten av Prästgården och det var ganska trötta, lite frusna men nöjda denslare som kunde åka hem och konstatera att det hela fick ett lyckligt slut.

2000
Erik Andersson visar detta är att han är en orienterare att räkna med i framtiden. Han tar inte mindre än 4 SM-medaljer i H18-klassen! Ett silver på natten blev den ädlaste valören men roligast var nog bronsmedaljen på kavlen i H20-klassen där även Anders Kleist och Edvin Karlsson sprang i laget. Dessa två hade även framgångar individuellt i H20 där Anders bästa resultat blev en 5:e plats på natten och för Edvin en 9:e plats på klassiska. Även vid 5-dagars i Närke skördas stora framgångar. Albert Mollén vinner H15 efter en suveränt genomförd vecka. Lillasyster Märta blir 2:a i D13. I herrjuniorelitklasserna visar Denseln sin styrka med Erik Anderssons 2:a plats i H18E och i H20E blir Anders Kleist 7:a, Damien Renard 8:a och Edvin Karlsson 16:e. Framgångarna för seniorlagen begränsas till en 25:e plats av herrarna vid SM-kavlen medan ungdomarna sin vana trogen håller sig framme vid varenda kavle.

Klubben firade 50-årsjubileum och i samband med detta framställdes en jubileumsskrift i 4300 ex. som delades ut till alla hushåll i vår kommundel. Bertil Skagerström utnämndes som hedersmedlem i samband med jubileet. Vi arrangerade Stjärnorpssprinten på nyreviderade Gettorpskartan. Även Mårnkartan har reviderats. Klubben har erhållit 32500:-- kronor från Gustavianska fonden för inköp av pannlampor till våra ungdomar. 40 denslare deltog i blött O-ringen i Närkeskogarna. 19 DM-Guld till klubben