Spring för Ukraina

  • 6 okt 2024

Den 20:e oktober bjuder vi ukrainare som springer för OK Denseln in till möjligheten att delta i en träningstävling “Spring för Ukraina” i Äskemålen (10mila 2025 träningsområde)

Anmäl HÄR

Vi vill gärna stötta ukrainska hjälporganisationer och inbjuder er att hjälpa oss.

Syfte. Det är alldeles för mycket för den ukrainska armén när de kämpar mot den största armén i världen. Vår vän Nadya Kolomiets som är i Ukraina jobbar oavbrutet med att hjälpa militärer i den ukrainska armén och civila som drabbats av kriget. Hon hjälper de som sett krigets helvete, och kämpar för Ukrainas självständighet och folks liv med organisationen NGO KHourage https://khourage.com/en/ -en hjälporganisation som hjälper både den ukrainska armén och civila. Var med på tävlingen och hjälp Nadyas organisation stötta det ukrainska folket i sin kamp mot angriparen och det lidande som kriget medför! Som anmälningsavgift swishar man en valfri summa till “Spring för Ukraina” på swishnummer: 123 618 50 45 (OK Denseln). Man får gärna hjälpa till genom att swisha även om man inte har möjlighet att vara med på tävlingen.

I år har vi valt att låta alla insamlade pengar från "Spring för Ukraina" gåa oavkortat till organisationen NGO KHourage. Summan av de insamladen pengarna kommer att redovisas på samma plats som resultaten.

Om oss. Vi är medlemmar av OK Denseln. Några av oss har förlorat nästan allt vi haft i Ukraina tidigare och kom till Sverige på grund av kriget. Vi är mycket tacksamma för vår klubb som har hjälpt oss att börja livet på nytt här i Sverige.

Nu är det vår tur att hjälpa andra.