Uppdaterad Funktionärer SKÄRBLACKALOPPET

  • 27 aug 2024

För er som åkt igenom Skärblacka det senaste halvåret så har det nog varit svårt att undgå vad som genomförs den 11 September.

Ja det är Skärblackaloppet !

Klubben är medarrangörer och har ansvar för bansträckning, flaggvakter samt lite uppbyggnad av två tält på arenan.

Där av så är vi i behov av att ett gäng denslare kan avsätta tid att hjälpa till den dagen/kvällen för att kunna leva upp till vårt åtagande.

Det klubben har behov av att få hjälp med personal till:

- Upprätta 2 tält samt lite smått i kring arenan. Klart senast 14:00

- Minst 15 flaggvakter för att hjälpa löparna runt banan (banan kommer även vara kritad)

                           - Bra med 7 personer till Barnloppet (som sedan omplacerar sig till huvudloppet)

- 2 personer som kan dela ut nummerlappar.

- 2 personer att hjälpa till vid målgång och start.

- 1 vätskebordsansvarig/flaggvakt på banan.

- 1 person till att ta ”kön” i loppet.

Snitsla barnbana, samt delar av huvudbana. (Undertecknad löser denna punkt)

Det är inte så arbetsintensivt men det går åt mycket personal. För flaggvakter handlar det om att visa vägen under 1–1,5 h. (beror lite på hur snabbt gångarna går)

Barnloppet börjar redan 16:30 varvid delar av personalen behöver vara på plats redan vid 16:00. Gångarna går iväg vid 1740 och huvudloppet börjar vid 18:00. Så ifall man ej kan komma ifrån jobbet tidigt så kan jag utse dessa personer till en förutbestämd plats på banan att ”flaggvakta” utan att behöva passera arenan innan.

Skriv gärna om ni kan hjälpa till vid barnloppet, eller om ni kan hjälpa till men kommer direkt ut till flaggvaktsplats utan att passera arena.

Svara på  facebook med kommentar eller hör av dig till mig (Christer Lilja 0703844002) så för jag en lista på vilka som kan hjälpa till och när på dagen.

Mer info kommer innan arrangemanget med exakta tider och vilka uppgifter som enskild person fått tilldelad då jag vet vilka som kan hjälpa till.

Men lite kort så markeras bana i god tid innan loppet. Tält- och arenabyggnation klart till 14. Nummerlappsutdelning bemannas från 15:00.

Barnloppsflaggvakter på sina flaggvaktspositioner 16:30. För flaggvakter på huvudloppet bör man vara på sin position 17:40 för de tidiga positionerna där gångarna når snabbast. Har man en position några kilometer in i loppet så bör man vara på plats senast 18:00.

På fredag genomförs ett arrangörsmöte med Stefan och Frida. Inlägget uppdateras om det dyker upp något nytt ut det mötet.

Bansträckning samt info om flaggvaktspositionerna:

Det står lite om varje position om man klickar på flaggan.