1999-1990

1999
Erik Andersson tar klubbens tredje SM-medalj genom tiderna genom att komma 3:a på kortdistansen i H18-klassen på Fårö, Gotland Erik kommer på en 3:dje plats i Skogssports junior-cup. Edvin Karlsson tar hem Götalandsmästerskapen i H20-klassen. Arne Anderson lämnar ifrån sig ordförandeklubban efter ett antal år vid posten till nu 24-årige Jonny Karlsson som tidigare ej varit medverkande i styrelsen men verksam i bland annat träningskommittén. Klubben är nu större och bredare än någonsin, ungdomslagen skördar framgångar på i stort sett varenda kavle medan seniorlagen inte lyckas så bra som förväntat.

Rekorddeltagande i Vasaloppet, 31 startande och 19 av dessa fullföljde under mycket svåra förhållanden. Omklädningsrummen vid Mårn med bastu är färdiga och har invigts. Vi arrangerade Natt-DM och NM-dag. Med full buss (50 personer) företogs en ”semesterresa” till Frankrikes 5-dagars. 7 Guld, 6 Silver och 7 Brons årets DM-resultat.

1998
1998 var ungdomarnas och juniorernas år. Fina framgångar både individuellt och i kavlesammanhang stod de för. 1:a på Stigtomtakavlen i H18-klassen, 4:a på kavlen samtidigt som Tiomila, 13:e på Ungdomens Tiomila samt 3:a och näst bästa svenska lag på Smålandskavlens H18-kavle. I det laget ingick Edvin Karlsson, Albert Mollén, Erik Andersson och Harri Karlsson. På SM i juniorklasserna stod Harri Karlsson för en fin 13:e plats på klassiska och en 10:e plats på Kort-SM. På Natt-SM sprang Edvin Karlsson till sig en fin 6:e placering.Båda springer i den tuffa H18 Elit-klassen. Albert Mollén vann H13-klassen på O-ringen 5-dagars i Gästrikland. Bland seniorerna bör nämnas Stefan Karlssons hedrande 8:e placering på Lång-SM i Hälsingland.

Vi har framställt en ny karta ”Gettorp”, som vår fransman Franz Mareigner framställt med GPS-teknik och den utnyttjades vid tävling Stärnorpssprinten. Mårängskartan och Grebyskogen har reviderats. En lyckad klubbresa till Tjeckien och Jiscin som resmål för träning och rekreation. En nästan fullsatt Denselnbuss med ungdomar till Daladubbeln som blev en tuff tävling med snö och kyla. Erik Andersson i H 16 och Albert Mollén i H 14 årets Götalands-Mästare, dessutom hemfördes 11 DM-Guld. Vårmilen blir Vår 6:an i ett försök att bryta den nedåtgående trend som varit de senaste åren.

1997
Detta år var helt klart damernas år. En 30:e placering på Jukola-kavlen blev årets största succé ! I laget sprang Lotta Ericsson, Susanne Andersson, Laila Karlsson och Laure Coupat. Damjuniorerna gjorde även de en fin insats när dom hamnade 10:a på SM-kavlen. Herrarna nådde inte riktigt upp till fjolårets statistik. Dock visade våra manliga ungdomar och juniorer styrka då de kom 11:a på Smålandskavlen. Tillsammans med Växjö OK arrangerades en resa till Frankrike och en till Tjeckien med hjälp av EU-bidrag.

En vårtävling vid Tolskepp och Natt-NM har genomförts. Veteklint norra har reviderats under året. Gunno Hermansson genomförde sitt 10:de Vasalopp när han tillsammans med ytterligare 12 denslare fullföljde loppet. 9 guld erövrades vid årets DM-tävlingar. Vi hade 2 lyckade klubbutvecklingsdagar i Linköping för att höja klubbens ambitioner inför 2000-talet.

1996
Projekteringsarbete för etapp 3, en fristående omklädnings-dusch och bastuanläggning är påbörjad. Vår dokumentation av åretruntträning för ungdom 8-16 år har uppmärksammats. Vid 5-dagars i Värmland fick vi egen monter i SOFT-tältet under en dag för att presen- tera klubbens verksamhet. Klubben skördar framgångar på budkavlar runt i Norden. Herrarna 21:a på Vårspretten, 46:a på Tio-Mila och 17:e på SM-kavlen. Höjdpunkten blev Jukola- kavlen då herrlaget blev 23:a. Detta år var ungdomarnas, då de staplade framgångar genom att bli 4:a på Tio-Mila, 1:a i Corren cup och NOK:s ungdomsseriekavle samt H 14 i kavle DM. Att detta inte var någon tillfällighet visar att vid Kortdistans-DM i Finspång samtliga mästare i H 10-16 var denslare, nämligen H 10 Mattias Ericsson, H 12 Albert Mollén, H 14 Erik Andersson, H 16 Edvin Karlsson dessutom även i D 10 genom Anna Peterson. Till Götalands-Mästerskapen i Ljungskile var 9 ungdomar uttagna och i distriktsmatchen i Södermanland var 8 deltagare från klubben. Klubbens bredd visar sig då vi tog 22 DM-guld i orientering och friidrott.. Sammantaget erövrades 19 guld, 6 silver och 4 brons i orientering, 2 guld och 1 silver i Marathon och 1 guld i terräng. När slår vi detta rekordår!!!!

1995
Ytterligare ett steg mot vår vision om en komplett friluftsanläggning blev klart i och med invigningen av andra etappen för utbyggnaden av Mårnstugan. Årets omsättning passerade 1 miljon kronor ett överskott på drygt 100.000:--. Björkelundskartan har slutförts och användes första gången vid vårt DM-arran- gemang. Mårnbladet har även delvis reviderats. KM arrangerades på Visingsö och 71 denslare deltog och vi fick även hyra en buss för att alla skulle komma dit. Skidresa till Sälen första veckan januari med 40-talet deltagare och det blev för våra blivande Vasaloppsåkare (18 st) den bästa träningen denna snöfattiga vinter på våra breddgrader.

Det stora genombrottet för många, även kavlelaget då vi på Novembersprinten till pressens stora förvåning blir 3:a. Induviduella framgångar genom Götalandsmästare Stefan Karlsson och Susanne Andersson som vann Östgöta 3-dagars.

1994
Damlaget gör resultat över förväntan. På Jukola hamnar de runt 80:e plats. Alve Gustafsson första år som heltidsanställd kanslist vilket avlastat mycket av det administrativa arbetet för arbetsgrupperna. Vi byter vår gamla buss till en modernare turistbuss för våra färder till tävlingarna. Tillbyggnaden av klubbhuset fortskrider med viss ekonomisk försiktighet. Anna Andersson och Karolin Bergström representerade distriktet vid Baltic Meeting i Skåne. Lotta Ericsson blir vår första dam som genomför Vasaloppet. Björkelundskartan öster om Tolskepp har färdigställts. Bertil Skagerström är en av 19 löpare som deltagit i samtliga 30 Lidingölopp. DM medaljer i orientering detta år blev 5 guld. 1 DM-guld i terränglöpning samt 1 DM-guld i Marathon har erövrats. Medlemsantalet är nu 416.

1993
Laila Karlsson blev vår första USM-segrare i D 16. Alve Gustafsson anställs som kanslist. Jonny Gustafsson, H 40, tillförde klubbens första DM-guld i terräng samt silver i Marathon. Vid USM i skid-OL deltog Mattias E Petersson. Under vårsäsongen var det tillfälligt tävlingsstopp för eliten på grund av tvardiskussionen och vi ordnade för klubbens H/D 21 en Teknik-cup. Vi anordnade med kort varsel Skid-OL DM som blev mycket lyckat. Vi arrangerade även en Sprint-OL med c:a 500 deltagare. DM-facit för året i OL 2 guld, 5 silver och 5 brons samt vid Skid-OL 1 silver och 1 brons.

1992
Östgöta 3-dagars arrangerades i Finspång tillsammans med Finspångs AIK, Hällestad OK och Regna IF. 15 denslare deltog i Vasaloppet och 13 av dessa passerade klockstapeln i Mora. Arne Karlsson avverkade ”En svensk klassiker” för 15 året i följd. Laila Karlsson representerar klubben på USM. Gustavianska stiftelsen var även i år givmilda mot klubben och bidrog med 10000:-- kr för lägerverksamhet och samma summa erhölls till Frankrikeresa och deltagande i deras 5-dagars. Lotta Ericsson erhöll 5000:-- medan Mårten Andersson och Mats Törnvall erhöll 3500:-- från samma stiftelse. Medlemsantalet uppgick till 373.

1991
Stefan Karlsson har uttagits till juniorlandslaget med deltagande i NOM och reserv till junior-VM. Magnus Strömbäck engageras som tränare för vår elitverksamhet. Våra ungdomar blev åter 2:a i kampen om Silvapriset. Gustavianska stiftelsen tilldelar klubben 15.000:-- till lägerverksamhet och Lotta Ericsson ett stipendium på 5.000:--. Franska landslaget hade ett 10 dagars läger i juli med boende i klubbstugan. En barack, som vi fått av Gränges i Finspång, har plockats ned och fraktats hit och skall bli ytterligare tillskott till klubbstugan. Medlemsantalet fortsätter att öka och är nu uppe i exakt 400.

1990
Dagny Ståhlmark, en för oss okänd supporter i Norrköping, testamenterar 10.000:-- till klubben. På 40-talet cyklade hon, tillsammans med sin man, ut till Skärblacka och njöt av lugnet vid Denseln, har lämnats som förklaring till hennes anledning att vi fick ärva denna summa. Dator och skrivare har införskaffats för underlättande i klubbarbetet. Klubbens 40 år firades med familjefest på em. med c:a 200 personer som på kvällen fortsatte med middag, uppträdande och dans. Carina Forslund och Björn Karlsson erhåller 10.000:-- för förkovran i sin idrott från Gustavianska fonden. En tolv man stor delegation från Tanzania besöker klubben med Tanzanias idrotts- minister Muhammed Musa och världsmästaren på 1500 m Filbert Bayi i spetsen som under 2 veckors tid studerat den svenska idrottsrörelsen. Niklas Aldin, Jonny Karlsson och Henrik Peterson deltog vid USM. 5 guld,3 silver och 8 brons blev årets medaljskörd vid DM Medlemsantalet för året i ny toppnotering 360 medlemmar.